تفاوت آسانسور کششی و هیدرولیک

آسانسورها دارای انواع مختلفی می باشند که هر کدام کاربردها، مزایا و معایب خودشان را دارند. از جمله پرکاربردترین آسانسورها می توان به آسانسورهای کششی و هیدرولیک اشاره نمود. هنگامی که امکان استفاده از هر دو نوع آسانسور در ساختمان وجود داشته باشد تفاوت قیمت آسانسور کششی و هیدرولیک می تواند در انتخاب آسانسور مورد نیاز تاثیر زیادی داشته باشد. در این مطلب به بررسی تفاوت این دو نوع آسانسور و نقاط قوت و ضعف هر کدام خواهیم پرداخت.

آسانسور کششی

آسانسورهای کششی متداول ترین و پرکاربردترین نوع آسانسور به شمار می رود. انرژی لازم برای سیستم محرکه این نوع آسانسورها از طریق موتورخانه تامین می شود. با استفاده از نیروی تولید شده توسط الکترو موتور، سیم بکسل هایی که یک طرف آن به کابین و طرف دیگر به موتور متصل شده است به حرکت درمی آید و سبب حرکت کابین آسانسور بین طبقات می شود. برای بهینه سازی حرکت این آسانسورها از وزنه های تعادلی متناسب با ظرفیت آسانسور نیز استفاده می شود. این نوع آسانسور ها از سرعت و شتاب بالایی برخوردارند و برای استفاده در ساختمان های بلند بسیار متناسب می باشند.

نقاط قوت آسانسورهای کششی

از مهم ترین نقاط قوت آسانسورهای کششی می توان به سرعت آن ها اشاره کرد. آسانسورهای کششی سریعتر از نوع هیدرولیک می توانند اقدام به جا به جایی مسافران نمایند و ظرفیت تحمل بار بیشتری نیز دارند. حرکت آسانسورهای کششی در هنگام عملکرد خود نرمتر و روان تر می باشد و می توان در ساختمان های بلند مرتبه از آن ها استفاده نمود.

نقاط ضعف آسانسورهای کششی

یکی از نقاط ضعف آسانسورهای کششی سر و صدای آن هاست. آسانسورهای کششی به دلیل اینکه از موتور و ژنراتور برای تامین نیروی محرکه جهت حرکت کابین استفاده می نمایند که باعث ایجاد سر و صدا و ارتعاش می شوند.

از دیگر نقاط ضعف آسانسورهای کششی هزینه نصب و راه اندازی آن ها می باشد. سیستم آسانسورهای کششی پیچیده تر از آسانسورهای هیدرولیک است و به دلیل نیاز داشتن به موتورخانه هزینه های آن ها افزایش می یابد.

آسانسور هیدرولیک

آسانسورهای هیدرولیک برای به حرکت درآوردن کابین از نیروی هیدرولیک استفاده می نمایند. قطعات این نوع آسانسورها شامل پمپ هیدرولیک، موتور هیدرولیک، مخزن، روغن هیدرولیک، پیستون، جک، پاوریونیت و غیره می باشد. در آسانسورهای هیدرولیک با شروع کارکرد موتور، پمپ هیدرولیک روغن را فشرده می کند که به سبب آن پیستون شروع به حرکت می نماید. با افزایش یا کاهش فشار روغن پیستون و جک ها شروع به حرکت می نمایند که در نتیجه آن کابین بین طبقات ساختمان جا به جا می شود. آسانسورهای هیدرولیک برای استفاده در ساختمان های با ارتفاع کم کاربرد دارند و برای ساختمان های تا شش طبقه مناسب می باشند. این نوع آسانسورها در هنگام کارکردشان در مقایسه با آسانسورهای کششی سر و صدایی تولید نمی کنند.

نقاط قوت آسانسورهای هیدرولیک

آسانسورهای هیدرولیک در مقایسه با آسانسورهای کششی از قطعات و تجهیزات کمتری برخوردارند و به دلیل اینکه نیاز به استفاده از موتورخانه در آن ها نیست در نتیجه فضای کمتری را نیز اشغال می نمایند. نصب آسانسورهای هیدرولیک سریع تر و راحت از آسانسور های کششی می باشد و همچنین هزینه کمتری هم در پی دارد. آسانسورهای هیدرولیک در مقایسه با آسانسورهای کششی گرمای کمتری نیز تولید می نمایند و مصرف انرژی در آن ها پایین تر می باشد.

نقاط ضعف آسانسورهای هیدرولیک

آسانسورهای هیدرولیک دارای محدودیت در ارتفاع ساختمان می باشند و برای استفاده در ساختمان های تا شش طبقه مناسب می باشند زیرا از آنجاییکه آسانسورهای هیدرولیک از روغن برای تامین فشار لازم برای بالا بردن کابین استفاده می نمایند بنابراین با افزایش ارتفاع انرژی لازم برای افزایش فشار روغن بیشتر می شود. از دیگر نقاط ضعف آسانسورهای نوع هیدرولیک سرعت پایین آن ها نسبت به آسانسورهای کششی می باشد. همچنین این نوع آسانسورها نیاز به یک گودال در کف چاه آسانسور دارند تا سیلندر در داخل آن قرار داده شود.

تفاوت قیمت آسانسور کششی و هیدرولیک

آسانسورهای هیدرولیک و کششی تفاوت هایی با یکدیگر دارند که باعث تفاوت در قیمت آن ها می شود. اگر در یک ساختمان امکان اجرای هر دو نوع آسانسور وجود داشته باشد، قیمت آسانسور از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود. تفاوت قیمت این نوع آسانسورها به عوامل گوناگونی مانند نوع قطعات، هزینه های اجرایی و هزینه های سرویس و نگهداری بستگی دارد. برای اطلاع از قیمت انواع آسانسور می توانید به بخش استعلام قیمت آسانسور سامانه لیفتر مراجعه نمایید. در ادامه مطلب به بررسی این عوامل می پردازیم.

تفاوت در قیمت قطعات آسانسورهای هیدرولیک و کششی

بسیاری از قطعات به کار رفته در آسانسورها کششی و هیدرولیک مشابه یکدیگر می باشد که از آن جمله می توان به کابین، ریل ها، درب ها و ... اشاره نمود. اما تفاوت عمده این دو نوع آسانسور در نوع موتور محرکه آن ها می باشد که از قیمت متفاوتی نیز برخوردارند. قطعات اصل آسانسورهای کششی شامل موتور، وزنه تعادل و سیم بکسل می باشد و قطعات اصلی آسانسورهاای هیدرولیک شامل جک، پاوریونیت و شیلنگ و روغن هیدرولیک می باشد. سیستم کنترلی این دوع آسانسور نیز بسیار با یکدیگر متفاوت می باشد. در آسانسورهای کششی تابلو فرمان باید به درایو مجهز باشد تا آسانسور حرکتی نرم و مطلوب داشته باشد که این قطعه از قیمت بالایی نیز برخوردار است. اما در آسانسورهای نوع هیدرولیک برای این منظور نیازی به درایو نمی باشد و کنترل سرعت توسط شیرهای کنترل هیدرولیک امکان پذیر می باشد. تفاوت های دیگری نیز در نوع قطعات به کار رفته در ساخت این دو نوع آسانسور وجود دارد که هر کدام در قیمت تمام شده این نوع آسانسورها تاثیرگذار است.

تفاوت در هزینه های اجرایی آسانسورهای هیدرولیک و کششی

برای آسانسورهای کششی نیاز به احداث موتورخانه در بالای چاه آسانسور می باشد که هزینه نسبتا بالایی نیز تحمیل می کند اما آسانسورهای هیدرولیک نیازی به این مورد ندارند. همچنین سازه آهنکشی مورد نیاز در چاه آسانسور برای آسانسورهای کششی گران تر از آسانسورهای هیدرولیک می باشد. در انتخاب نوع آسانسور مورد نیاز این مورد می تواند در هزینه نهایی تاثیر زیادی داشته باشد.

تفاوت در هزینه های بهره برداری آسانسورهای هیدرولیک و کششی

منظور از هزینه های بهره برداری، هزینه های سرویس و نگهداری و هزینه مصرف برق می شود. این دو نوع آسانسور در میزان مصرف انرژی چندان تفاوتی با یکدیگر ندارند. اما از لحاظ هزینه های سرویس و نگهداری آسانسور تفاوت قیمت وجود دارد. آسانسورهای هیدرولیک به دلیل دارا نبودن موتورخانه و حذف یا کاهش سیم بکسل و همچنین حذف وزنه های تعادلی از لحاظ هزینه سرویس آسانسور ارزان تر هستند.

نظرات


هیچ نظری ثبت نشده است.

فقط کاربران ثبت نام کرده می توانند نظر ثبت کنند. لینک ورود \ عضویت در سایت.