
سالیانه افراد زیادی در هنگام استفاده از آسانسور دچار حادثه می شوند و این حوادث آسیب های جانی و حتی مرگ افراد را در پی دارد. این حوادث احتمال دارد در هنگام نصب و یا سرویس آسانسورها نیز اتفاق بیفتد و سلامت تکنسین های آسانسور را به خطر بیاندازد. در چنین شرایطی استفاده از بیمه آسانسور یک اقدام موثر برای جبران هزینه های جانی و مالی اینگونه حوادث می باشد و می تواند خیال مالکان و شرکت های آسانسوری را از این بابت راحت نماید. شرکت های بیمه مختلف در حال ارائه بیمه آسانسور می باشند که خدمات مختلفی را در رابطه با آسانسور پوشش می دهند. شما می توانید با مطالعه خدمات ارائه شده توسط هر شرکت و مقایسه آن ها با یکدیگر نسبت به انتخاب بیمه آسانسور مناسب اقدام نمایید. در این مقاله به بررسی نکات مهم در مورد بیمه آسانسور خواهیم پرداخت.
بیمه آسانسور چیست؟
بیمه آسانسور در حقیقت یکی از زیر شاخه های بیمه مسئولیت محسوب می گردد و با نام بیمه مسئولیت آسانسور نیز شناخته می شود. طبق بندهای مندرج در این بیمه نامه شرکت بیمه متعهد می گردد تا خسارت های جانی و مالی مانند فوت، نقص عضو، هزینه های درمانی و خسارات مالی مختلف را تا سقف تعیین شده در بیمه نامه برعهده گیرد. قیمت بیمه آسانسور با توجه به خدمات تحت پوشش و همچنین شرکت بیمه گر تعیین می گردد.
مسئولیت های مدیران ساختمان ها در رابطه با بیمه آسانسور
در صورتی که حادثه ای در آسانسورها رخ دهد، مالک یا مدیر ساختمان و شرکتی که وظیفه سرویس و نگهداری آسانسور را بر عهده دارد مسئولیت جبران خسارت های به وجود آمده را بر عهده خواهند داشت. بر همین اساس تهیه بیمه آسانسور مناسب برای ساختمان باید در اولویت قرار داده شود تا حوادث احتمالی را پوشش دهد. در صورتی که همه مالکان در یک ساختمان همکاری لازم را در رابطه با تهیه بیمه آسانسور نداشته باشند مدیر ساختمان می تواند با اثبات این قضیه مسئولیت را متوجه این مالکان نماید و در صورت بروز حادثه این افراد باید پاسخگو باشند. تمام مدیران ساختمان ها در زمان استفاده از آسانسورها وظایفی را بر عهده دارند که در ادامه چند مورد از آن ها ذکر می نماییم.
· همه آسانسورها در زمان نصب و راه اندازی باید برای دریافت پایان کار ساختمان از شهرداری، گواهی نامه ها و مجوزهای لازم را از موسسه استاندارد ایران دریافت نمایند. دریافت گواهی استاندارد برای آسانسور الزامی می باشد و باید تمامی موارد لازم در این دستگاه ها رعایت شود.
· مدیران ساختمان وظیفه دارند جهت سرویس و نگهداری آسانسور با شرکت های معتبر و فعال در این حوزه قرارداد سالیانه منعقد نمایند تا در زمان های مقرر به صورت مستمر برای بررسی آسانسور مراجعه نمایند و اقدامات لازم برای بررسی سلامت قسمت های مختلف آسانسور را انجام دهند. برای استعلام هزینه سرویس و نگهداری آسانسور نیاز به صرف زمان و هزینه زیادی نیست و تنها با چند کلیک می تواند از سامانه لیفتر استعلام های لازم را انجام دهید.
· مدیر ساختمان باید نسبت به تهیه بیمه مسئولیت آسانسور برای تمامی آسانسورهای نصب شده در یک ساختمان اقدام نماید. هر ساختمان ممکن است دارای دو نوع آسانسور نفربر و حمل بار باشد که هزینه بیمه آسانسور در این دو متفاوت می باشد. هزینه های لازم برای بیمه آسانسور باید توسط تمامی مالکان تامین شود و در صورت عدم همکاری مسئولیت متوجه آن ها خواهد شد.
آیا تهیه بیمه آسانسور اجباری می باشد؟
با توجه به نکات گفته شده در بالا و اهمیت بالای بیمه آسانسور، اما هیچگونه الزامی برای تهیه بیمه مسئولیت آسانسور وجود ندارد. با این حال احتمال حادثه در آسانسورها همواره وجود دارد و برای جبران خسارت های ممکن باید هزینه های هنگفتی پرداخته شود. از این رو تهیه بیمه آسانسور می تواند خیال ساکنان ساختمان را در مورد حوادث احتمالی راحت نماید.
مزایای بیمه آسانسور
بیمه آسانسور دارای مزایایی است که شامل:
· حفظ سلامت کاربران: با بیمه آسانسور، میتوانید از سلامت و امنیت کاربران آسانسور خود مطمئن شوید.
· حفظ داراییها: با بیمه آسانسور، میتوانید داراییهای خود را در برابر خطرات مختلف حفظ کنید.
· اطمینان از پوشش در مقابل خطرات: با بیمه آسانسور، میتوانید از پوشش در مقابل خطرات مختلفی که ممکن است در طول عمر آسانسور شما رخ دهد، اطمینان حاصل کنید.
نحوه محاسبه قیمت بیمه نامه آسانسور چگونه است؟
هزینه خرید بیمه آسانسور بر اساس عوامل مختلف محاسبه می شود که عبارتند از:
· نوع کاربری آسانسور
· ظرفیت آسانسور
· تعهدات بیمهگزار
· تعداد طبقات
· سن آسانسور
· سقف هزینههای پزشکی
پوشش های بیمه آسانسور شامل چه مواردی می باشد؟
پوشش بیمه آسانسور شامل پوشش در مقابل خطرات مختلفی است که ممکن است در طول عمر آسانسور شما رخ دهد. با توجه به نوع بیمه، بیمه آسانسور می تواند خسارت های جانی و مالی را تحت پوشش قرار دهد. به طور کلی پوشش های جانی و مالی بیمه مسئولیت آسانسور شامل موارد زیر می شود:
· پوشش فوت
· پوشش نقص عضو
· پوشش هزینههای پزشکی
· پوشش خسارت مالی برای آسانسورهای باربر
سخن آخر
با توجه به مطالب گفته و همچنین در نظر گرفتن اینکه بیمه آسانسور اجباری نمی باشد می توان به این نتیجه رسید که تهیه بیمه مسئولیت آسانسور می تواند از تحمیل هزینه های ناخواسته در هنگام بروز حوادث جلوگیری نماید. برای آنکه خیالتان از بابت هزینه های غیر منتظره در رابطه با آسانسورها راحت باشد توصیه می کنیم حتما بیمه آسانسور تهیه نمایید.
نظرات
هیچ نظری ثبت نشده است.
فقط کاربران ثبت نام کرده می توانند نظر ثبت کنند. لینک ورود \ عضویت در سایت.